artykuł nr 1

Dostępność do systemów informatycznych PIW NML - BBRAVO CRP

Powiatowy Lekarz Weterynarii w Nowym Mieście Lubawskim informuje, że w związku
z przedłużeniem 2. stopnia alarmowego BRAVO-CRP oraz 2. stopnia alarmowego BRAVO związanego z zagrożeniem w cyberprzestrzeni, w okresie od 01.03.2024 r do 31.05.2024 r. ze względów bezpieczeństwa dostępność do systemów informatycznych Powiatowego Inspektoratu Weterynarii w Nowym Mieście Lubawskim możliwa jest tylko w godzinach pracy Urzędu.

 

Powiatowy Lekarz Weterynarii w Nowym Mieście Lubawskim
Grzegorz Kleps

artykuł nr 2

Poradnik dla konsumenta. Fakty i mity dotyczące jakości handlowej jaj kurzych

Warmińsko-Mazurski Wojewódzki Inspektor Jakości
Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych


przygotował broszurkę informacyjną dotyczącą jakości handlowej jaj pn.

„Poradnik dla konsumenta. Fakty i mity dotyczące jakości handlowej jaj kurzych”.

artykuł nr 3

ROZPORZĄDZENIE WYKONAWCZE KOMISJI (UE) 2024/968

ROZPORZĄDZENIE WYKONAWCZE KOMISJI (UE) 2024/968
z dnia 21 marca 2024 r.
zmieniające załącznik I do rozporządzenia wykonawczego (UE) 2023/594 ustanawiającego szczególne środki zwalczania afrykańskiego pomoru świń

artykuł nr 4

"MIÓD znakowanie miodu" - broszura informacyjna

Warmińsko - Mazurski Wojewódzki Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych
uprzejmie informuje, że Inspekcja opracowała broszurę informacyjną pt. „MIÓD znakowanie
miodu” wydanie I listopad 2023, zawierającą praktyczne wskazówki dotyczące znakowania miodu.
Niniejsza broszura została przygotowana w celu wyjaśnienia i ułatwienia interpretacji treści
przepisów regulujących zasady znakowania miodu.

artykuł nr 5

Jak wybierać produkty spożywcze spełniające nasze oczekiwania

Uprzejmie informuję, że Warmińsko-Mazurski Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej
Artykułów Rolno-Spożywczych wychodząc naprzeciw konsumentom przygotował poradniki
zawierające praktyczne wskazówki, którymi warto kierować się podczas wyboru dań na świąteczny
stół znajdujących się w ofercie restauracji lub firm cateringowych. W związku z powyższym na
podstawie art. 17 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów
rolno-spożywczych (Dz.U. z 2022 r., poz. 1688.)